Kick-off termin 3

Hela ototo-gänget är samlat för att samla mod för att starta ytterligare än säsong av spännande inlärningar. Glada och förväntansfulla både inför terminen och inför en partykväll som slutade på sticky för några av oss.



Elon har ett kontroversiellt sätt att hacka lök på utan att förstöra partysminket:D



Härlig samlinga av superglada människor i en mängd pooser

Förberedelser inför Halloween-festen

Ellen är händig, och lyckades knåpa ihop ett förkläde på Katjas symaskin med alla fingrar i behåll. Katja agerade god fé och trollade fram två spröt att ha på huvudet av en halv meter aluminiumfolie och ett diadem (detta diadem byttes senare bort mot ett rejälare par).

Katjas diadem överträffades dock utav Kajsas kreation till Ellens french-maid outfit som knåpades ihop av både ett och annat oväntat ;)




Brainfreeze i källarn på KTB



tentaplugg lockar fram det bästa hos två frusna själar

Jakten efter gult guld i trollskogen

En solig söndag i september, mitt i tentapluggstider hörde Katja och Ellen talas om guld i skogen, och då inte vilket vanligt 24K guld som helst, utan det gula guldet även kallat kantareller. Efter en lång jakt över stock och sten, en och annan orm och några björnbär (permiär för ellen) hamnade vi långt ut i bushen, närmare bestämt Romelanda där vi guideades av vår kära Marcus fann vi tillslut det vi letat efter.

5 timmar senare begav vi oss hemåt med två kassar kantareller, 3 fästingar, ett lyckligt leende på läpparna och mc donals mat i magen.









Pepparkaksquiz med kemitema

Katizi och Elon ville  undersöka hur stor säkerhetsfara resten av ototo-gänget utgör på labbet, och genom ett smarrigt quiz  förgylldes en ytterst tråkig föreläsning med mammou.

Quizet gick ut på att snabbast identifiera varningssymbolerna i detta fall målade på pepparkakor, rätt svar gav en pepparkaka :)

 Resultatet var slående ototo riskerar inte att spränga någon i luften (vilket uppskattas, särskilt av vår vän jonte :)




Frukt är också godis!



Katja skall infria sitt nyårslöfte om ett nyttigare liv ;)

Finsk förfest!

http://www.youtube.com/watch?v=1AR_sZZiNOk

Det är upp till bevis på nästa förfest, Katja! :)

/Anjon och Katjon

Organkemi-mysterier

Va fan är N plus för? Öh. Hur funkar det där med elektroner egentligen?

PCC? Ja, det tar vi. Det har vi inte ens nämnt i den här kursen, men det är svaret.

Jo, men jag vet. Vi tar upp alla specialfall som vi knappt gått igenom på tentan. Ja!

Sedan anger vi att det är en Friedel-Craft-reaktion i uppgiften, men det är ju bara det att enligt boken går det inte att utföra en sådan reaktion om det sitter ett karbonylkol på molekylen. Och ja, men vad trevligt, det gjorde det ju på tentamolekylen. Tackar, tackar - 12 poäng till mig.

Sammanfattningsvis - JAG HATAR RINGSLUTNING!

/Catrine

Lyckönskningar!

Vill bara önska alla OTOTO-medlemmar lycka till när vi nu åter går in i tentaångestdimman tillsammans. Hoppas på mängder av något störda inlägg under denna tvåveckorsperiod. Monga på allihopa:)

Peace out (mitt mya mantra, efter bowlingsessionen)

// Anna

P.S Jag å Catte har lagt upp vår taktik nu. Idiotplugga alla labbar med dess reaktioner och göra övningstentorna. Hinner vi ordentligt tror vi att det kan leda till ett G. Välkommen att anamma vår stil eller tipsa om egen. Puss! D.S

RSS 2.0