Akademiska Katja har varit aktiv på lektionen

Ibland kan man bli full i skratt när man går igenom gamla anteckningar. Det märks att jag var mycket aktiv på denna föreläsning och använde det akademiska språk som är lämpligt vid studier av den höga nivå som vi ligger på. Jag är helt övertygad om att föreläsaren refererade till substratet som skulle transporteras som "ploppen".

Soppmiddag!

Hej igen!

Under föregående natt, när jag ändå inte hade nåt bättre för mig, fick jag en idé om nästa middag ute i Ale. Nu när mörkret och kylan drar in över Sverige, vad är godare än en soppa! Så jag kollade igenom mina kokböcker efter goda sopprecept och har tagit fram fem förslag. Varje ototomedlem får lämna sin röst och den vinnande soppan kommer tillagas ute i Bohusskogarna något datum i höst/vinter.

Soppförslag:

1. Kinesisk räksoppa. Innehåller; salladslökar, morötter, champinjoner, fisk- eller grönsaksbuljong, kinesisk five spice-pulver (stjärnanis, fänkålsfrön, kanel, kryddnejlika och sichuanpeppar), vit soja, skalade räkor eller jumboräkor, vattenkrasse, ägg, salt och peppar. 

2. Thailändsk kycklingsoppa med nudlar. Innehåller; äggnudlar, kycklingbitar, salladslök, vitlök, ingefära, hönsbuljong, kokosmjölk, röd currypatsa, jordnötsmör, vit soja, röd paprika, ärtor (ev byte eller tillägg av majs) samt salt och peppar.

3. Indisk dhalsoppa. Innehållande; vitlök, gul lök, gurkmeja, garam masala, chilipulver, spiskummin, krossade tomater, röda linser, citronsaft, grönsaksbuljong, kokosmjölk, salt och peppar.

4. Europeisk broccoli- och potatissoppa. Innehållande; potatis, gul lök, broccolibuketter, ädelost, grönsaksbuljong, vispgrädde, paprikapulver samt salt och peppar.

5. Yoghurt- och tomatsoppa från medelhavet. Innehållande; stora tomater, soltorkade tomater, gul lök, vitlök, timjan, grönsaksbuljong, kanel, grekisk yoghurt samt salt och peppar. För att göras lite matigare kan ev soppasta tilläggas.


Varsågoda att rösta, jag själv lägger min på den kinesiska räksoppan. Men det var ett svårt beslut, vill helst prova alla, men kommer väl fler sopptillfällen under åren.

Massa kramar/ angelika

Ninas fond.

Hej tjejer!
Som ni vet har min älskade Nina gått vidare till de gröna, maskrosfyllda, ängarna. till hennes ära vill jag upprätta en Nina fond på ototo. Det gäller inte någon insamling av pengar, utan den går ut på att alla, varje dag, ska uppskatta och älska sitt husdjur! 

Nina och jag hade snart hängt ihop i sex år. Som ni vet, är hon inte särskilt stor (hermelinkanin), tänk er då hur stor hon va när jag köpte henne...bara några veckor gammal och så underbart söt. Hon visade snabbt sin kaxiga och envisa karraktär, med "morr"-ljud om hon inte samtyckte till något. Hon var även en glad prick som älskade att göra glädjeskutt, och t o m lärde sig att "rulla runt" (självmant och inte på befallning såklart)! Nina älskade att vara ute på altanen på somrarna, där hon tuggade i sig maskrosblad eller svallkade av sig, liggandes mot den svala betongbottnen av grillen med hakan sänkt i vattenskålen. På somrarna kunde hennes annars gråa päls bli ljusbrun på nosen, då hon även gillade att ligga med ansiktet i solljuset. Under vår tid i Uppsala fick hon va ute i princip varje dag, och hon blev riktigt tam och dessutom dresserad. Ja, man kan dressera en kanin. Inte som en hund, kaniner är smartare, men hon visste att hon skulle gå på kattlådan och inte på hallmattan!

Det här är min Nina:

      

Tack tjejer för allt ert stöd och omtanke!
Love you!
Kramar Angelika

Stolt

Jag måste bara säga hur stolt jag är över Anna, Angelika, Catrine, Katja och Kajsa!! Som ni har kämpat till tentan i cellen 4!! Jag och Molgan, ototos hedersmedlem, hoppas att vi ska klara det allihop!! Men hur det än går så var det länge sen som alla har kämpat så mycket, så hoppas jag att ni alla har gett er själva en stor belöning för allt besvär... tex en STOR shoppingtur??

//Ellen

RSS 2.0