Ototo feat. Kajsa

Idag blir det dubbelpremiär, dels för mitt allra första inlägg på sveriges vassaste studentblogg, och även för mina nya glasögon. Dom har börjat sälja avlagda glasögon på Emmaus, så där fyndade jag dessa för 25 kr. Det är ju inte min styrka, men om jag har dom tillsammans med mina vanliga linser ser jag rätt bra, och blir bara snurrig av att titta åt sidorna. Påväg hem funderade jag lite kring bågarnas före detta ägare, dom va i rätt snuskig form så jag tänker mig att dom tillhörde nån gammal tant som dog med dom på näsan. One persons death is the other mans bread, som vi säger här på Ototo!


Löfte om självdisciplin

Med OTOTO som vittne ska jag nu börja ett nytt liv, känns bra nu när våren  är påväg!
I mitt nya liv ska jag ta tag i skolan, träningen och allt annat som skulle kunnas göras lite bättre.
Tyvärr är det nog fjäre gången (det är så många kurser vi har påbörjat :S) som iallafall löftet om bättre självdisciplin har avlagts, denna gång ska iallafall jag, katja och kajsa anstränga oss och ge resultat!!

Ska bli kul att se om detta går, om man gjorde statistik över alla löften som jag har avgett och sedan undersöker hur många jag har uppnått skulle jag nog skämmas.... ingen munter syn misstänker jag.. o nog inte så uppmuntrande, så det hoppar vi över..
Men nu är det mitt "nya liv" som gäller, och om några månader så vet vi om det hjälpte.. Om den "nya" ellen är en mer underbar människa!

Och som tur är har jag ju uppbackning av tjejerna och jag får stödja dem!!
De är underbara vänner!!

..fortsättnig följer... med resultat?

//Ellen

Afterworkkväll efter biokemitentan!

Såklart skulle det firas att biokemin var avklarad, och därmed hela termin 1! :) Så duktiga vi har varit, tjejer!

Kvällen började på Excet, där tallrikarna lastades fulla med god mat och en hel del goda drinkar slank ner också. Snabbast av alla på att tömma glaset var solklart Angelika. Ellen började lite lugnt, hon hade nämligen feber, men hon kom igång bra sedan när väl första vinglaset stod tomt.

Katja hann svepa en hel del glas innan hon sprang iväg på tjejmiddag, men Mackan stannade kvar hos oss ladies + Niklas. Och tur var det, för annars hade han missat kändisen vi sprang på, senare på McDonalds, ingen mindre än Claes Malmberg. Han var ju kass på idrottsgalan, men en handskakning blev det faktiskt ändå! :) Jag var tvungen att springa ut och ringa till mamma och berätta om detta stora kändismöte, och bara så ni vet det, så är det "såna som mig man gör parodi på"! (Iaf enligt Anna)

Efter donken drog vi vidare till Uppåt Framåt, (Kajsas braiga förslag) som hade Malmökväll (!!!) och där blev det mycket dans och ännu mer vin. Katja kom tillbaka från tjejmiddagen, som inte snålat med vinet och Katja var i sin alldeles bästa form. Mackan körde motorsågen på dansgolvet, medan Niklas försökte låta bli att slå ner folk med sin galna syntdans. Jag lärde Mackan några flamencosteg och han är numera helt såld på den dansen och har lovat att börja dansa med mig. Kvällen tog slut alldeles för fort, och avslutades med ännu mer flamenco på spårvagnshållplatsen tillsammans med en stycken okänd kille.


Skål Katja!Sexy ladiesSöta Ellen!markus e helt inne i dansenlika gláa töser!inte lika gláa utan sin öl!gláa pöjkarCutiepie

//Catrine

Profil uppdaterad...

Högst tillfällig, men så länge...

/Catrine

Studio 54

Vem hade kunnat gissa att dagens föreläsare Dan har så här oanade talanger? Pedagogisk är han också.. Men vem är pangbruden? Är det sekreteraren eller frugan? 

 

//Katitzi

Pina colada


6 cl Bacardi rom
6 cl Malibu
7 cl ananasjuice
1 cl apelsinjuice
Ananas eller apelsinklyfta
ev. i med lite mjölk 

Häll i alla ingredienser (utan ananas el apelsinklyftan) tillsammans med två koppar is i en mixer, eller shaker. mixa på låg fart tills blandningen blir slät och häll upp i ett glas.


Alternativt...

Flygande Jakob


Jag vill hylla min pappas underbara version av Flygande Jakob med ett inlägg av receptet, så ni alla kan njuta och förundras!

4 st kycklingfileér
1 gul lök
1 purjolök
1 burk ananas
4 st bananer
Jordnötter, den mängd man önskar
Curry
1-3 buljongtärningar (kött), smaka av
salt och peppar
ca 3 dl vispgrädde

1. Börja med att hacka löken och purjolöken. Släng i lite matfett i en kastrull/djup panna och i med den gula löken och purjolöken.
2. Skär kycklingfileérna i normalstora bitar och släng i det i kastrullen och låt stekas. Smaksätt med curry.
3. Efter ett tag då kycklingen fått färg och porerna har stängts så kan du lägga i jordnötterna (skölj av saltet). Du kan även hälla i ananasjuicen från konservburken. OBS! häll inte i all juice, behåll lite för senare smaksättning!
4. Lägg i buljongtärningarna, smaka av efter ett tag. Låt puttra.
5. Skiva ananasen i bitar och släng i, ev salta och peppra. Låt puttra i ca 10-20 min för kycklingen och smakens skull.
6. När du anser att det puttrat klart, lyft ur allt med en hålslev så endast skyn är kvar i pannan. Häll sen i grädden. Gör en redning och red såsen.
7. Rör om tills den kämns tillräckligt tjock, tänk på att såsen kommer tunnas ut när du lägger tillbaka ingredienserna.
8. Lägg i ingredienserna igen och låt koka upp. Rör om! Precis när det börjat koka så kan du lägga i bananbitarna.
9. Rör om försiktigt så att inte bananerna förstörs (de ska bli lagom mjuka).
10. Servera med ris.

Dett var mitt första inlägg i bloggen och känns helt naturligt för mig att starta med mat! Hoppas det blir till belåtenhet!

Vi ses i skolan girls!
Pöss!!

Dagens uppåttjack...

Med följande motivering,

"Med ett aldrig sinande ordflöde i en två timmar lång mundiarré, borde ett drogtest ha genomförts på denna så tydligt narkotikapåverkade medelålders man, som var så snabb i vändningarna att han inte ens hann med sig själv och inte heller hade tid att skriva ner sina egna power-point-presentationer utan anställt en sekreterare som skrev ner det han dikterade (inte konstigt att det slank in ett o annat fel i dessa, då sekreteraren inte kan ha haft det lätt att hinna med)"

... går årets första uppåttjack till föreläsaren den 21/2 2008!

Grattis till vinnare av detta pris!

Domare 1. Catrine Gustavsson
Domare 2.  Ellen Isaksson


Smakprov ur Annas anteckningsblock...

Här är två exempel på vad man kan finna i Annas anteckningar från föreläsningarna om DNA-replikation:

image3

image2

Av detta kan man dra två slutsatser:

1. Anna har helt klart konstnärliga talanger
2. Jag blir definitivt inte klokare av att låna Annas anteckningar då jag missat föreläsningarna...

//Catty

Årets melodifestival-vad!

Här kommer ett inlägg jag trodde var borta för evigt men av nån konstig anledning hittade jag halva i vår utkastlista. Detta skrevs 03.00 natten efter första deltävlingen i melodifestivalen.


Jaha, då var det dags. Redan efter första deltvälingen har två av oss redan hittat våra favoriter.
Katte som är något av en melodifestivaladdict blev totalt förälskad i sin idol Amy Diamant med låten Thank You.
Eftersom jag är en storhatare av den moderna varianten av melodifestival är mitt vinnarval något av en protest mot tävligen. Min lilla skyddsling under det här jippot kommer vara vår alldeles egna Christer "Dansbandskungen" Sjögren med låten I love Europe. Efter att ha suttit och skällt ut Catty för att hon gillar melodifestivalen (stackars henne, men hon fick ta min vrede) runt midnatt kom vi fram till att vi skulle hedra vår artist om denne vann genom ett vad. Tack vare att Cattys mipster var i stan på besök och dessutom var ute och härjade på technofest, kom jag på temat.
Vinner Amy Diamant Eurovision Song Contest ser vi Catte i Nicklas väldigt fina lackkläder under en hel dag. Vinner Dansbandskungen ska jag gestalta en av de här självlysande ravemänniskorna som dog ut nån gång under sena 90-talet.

Som en hint till er andra flicks vill jag bara säga, hitta er egna favvo och ge er in i vadet. Kan bli en intressant final att titta på.

//Anna

Ett av Ellens äckelpåstående!

Då var det dags igen. Ellen delar med sig av sina tankar, denna gång var det i kategorin ÄCKLIGT!

Jag, som alla andra, har drabbats av dom här bacillierna som döpt sig själva till förkylning. Dvs bacill "snor", bacill "ont i halsen" och bacill "hosta", bacill "seg i skallen" försöker oxå hålla till i det här gänget.
 
Jag, som den otroligt sjuka människa jag är, gick och beklagade mig för Ellen om hur mycket jag hatade snor, men uttryckte även att det var tur att det fanns eftersom att det är en försvarmekanism vid förkylning, bla bla bla. Ellen visste faktiskt inte detta, hon vet ju bara konstiga saker, så hon blev nog glad över lärdomen. Men vi spann vidare på det där och jag snackade om att vi sväljer ju grymt mycket snor när detta finns i svaljet å grejer, vilket är jäkligt äckligt i sig. Men det var då lampan tändes över Ellens huvud.

-Ja, men nu när du säger det, jag är ju verkligen aldrig hungrig när jag är förkyld!

Jag bad henne raskt hålla tyst då en bild av en snorslavsande Ellen poppade upp i huvudet. Men hon har säkert rätt den där flickan, några tuggor mat spar man nog in på då snor tar upp en liten del av maggen under förkylning.

Ville inte gå och bära på denna horibla bild för mig själv så nu kan även ni andra titta snett på Ellen vid lunchbordet resten av veckan.
Eller på mig, det är ju faktiskt jag som är snorig. Usch!

//Anna

...kaffe på maten...

Detta är meningen som en ursäkt men också som en förmaning, gör aldrig som jag!!
Detta utspelade sig i ett lunchrum mellan två föreläsningar, jag och mina två vänner är slaviska kaffedrickare och för att kunna uppvisa lite trevlighet resten av dagen krävs en dos av kaffe. Som de strukturerad männsikor vi är så turas vi om att ta med kaffe och tre muggar.
Det var min tur att ta med kaffe men befann mig i min egna värld när jag började dela ut tomma kaffemuggar och utan att jag tänkte på det så stälde jag en mugg till vänster om mig där det satt en vän som inte är med i våran "kaffeklubb". Jag reagerar inte på detta, men hon sa tack. Sedan tar jag vad hon tror är hennes mugg för att fylla på med kaffe och ger då muggen till tjejen mitt emot henne som egentligen skulle ha den, snoppet värre för den andra vännen som helt plötsligt blev av med muggen lika fort som hon fått den... Jag fortsatte kaffepausen glatt omedveten om detta och vännen som blivit snuvad på kaffet sa ingenting. Dagen efter fick jag viskande reda på från en kaffedrickande vän vad jag hade gjort och insåg hur dryg jag måste varit... jag har fortfarande inte bett om ursäkt, känns lite sent för det...Sorry!!

Allmänna funderingar kring livet

Varför finns det på bussar finns det alltid klisterlappar nära chaförren där det står tex "stå inte inom gulmarkerat område". På alla bussar ut till kungälv finns det en gul klisterlapp där det står "Nigning", vad kan detta betyda? Är det meningen att man ska niga för busschaffören?

Och eftersom vi läser lite om kemi så måste det emellanåt dyka upp några funderingar kring livet och kemin i detta. En fundering som jag fortfarande inte har fått någon klarhet i är detta med SIV-regeln. För ni som inte är helt innsatta i detta så står SIV för syra-i- vatten, detta är ordningen som man ska förja vid blandning av syra och vatten, om man istället häller vatten i syra är detta krafigt värmeutvecklande och mycket farligt.
Denna nyårsdagen började med ett besök på/över toaletten och mitt i allt mitt lidande så kom jag att tänka på att det är ju tur att det kommer magsyra i vatten för då blir det ju ingen värmeutveckling, men sen så vände jag på detta o tänkte hur kan man dricka vatten? Borde det inte bli varmt i magen?
 


Tjuveri

Vi har tjuvar ibland oss här på apotekarprogrammet. Jag tänkte lista de stölder som hittills begåtts:

Anna: Skinnhandskar
Anna: Sjal
Catrine: Gul Parlinotomte
Ellen: Lånekatalog från IKEA

Därmed kan vi konstatera att den största tjuven av oss alla är Anna och den största lögnaren bland oss alla är Ellen som skyller på sin mamma!!! :)

Reggaequell

Catrine satte festens uttryck med "vilken trevlig reggaequell" med ett mycket konstigt uttal på kväll, på en trevlig men o så internationell korridorsfest. Sedan vi blivit antastade av en kille som sen stack kniven i oss (inte riktig) och sedan matade oss med vindruvor, dansade vi till David Hasselhof på ett självutnämnt dansgolv i ett 19 kvadrat stort rum. Eter att Catrine visat sin starka sida i tyska synttexter så avrundade vi med att gå "widareeee" (engelskt uttal à la Pellen)

Ps. reggae musiken kom från P3image1

Sömnpillret Februari 2008

Med följande motivering,

"med sin exeptionellt uttråkande röst somnade 80 personer fridfullt in under en never-ending-inledning på ett tidsintervall på tio minuter",

tilldelas februaris, och därmed årets första, sömnpiller föreläsaren i cellbiologi den 15/2.

Grattis till vinnare av detta pris!

Domare 1. Ellen Isaksson
Domare 2. Catrine Gustavsson

Ps. Beslutet var enhälligt.

Spårvagnsmystik...

Här kommer en av mina första tabbar som nyinflyttad i Göteborg (publicerad på begäran av Katja):

Jo, det var ju det här med spårvagnstrafiken.. Först o främst hade jag fått reda på att man skulle ha något som hette 100-kort, så det gick jag in o köpte (inga missförstånd än så länge). Med mitt nyinköpta kort hoppade jag glatt på vagnen (jajamen, jag hade till och med klurat ut spårvagnskartan och hamnat på rätt vagn), men sedan var ju frågan var jag skulle göra av kortet. Jag hade ett vagt minne av en grön box man skulle trycka ner kortet i, och den var ju inte så svårupptäckt... Så jag, som den glada skåning jag är, tryckte ner kortet i den gröna boxen och väntade på att det skulle komma upp igen (jaa, så gör vi i Skåne).... detta tog ju en evinnerlig tid och kön bakom mig växte och växte...
Till slut ploppade kortet upp igen med ett tjut och jag gick och satte mig! Jag vände o vred på kortet, för jag hade för mig att det skulle komma någon slags skrift som sa vilken summa som återstod, men jag hittade ingenting. Jaja, det kanske var fel på den stora gröna boxen, tänkte jag! :)

Så spenderade jag hela min första dag i göteborg, gick av och tittade lite, sedan hoppade jag på en annan vagn och åkte vidare, för att få lite koll på stan. Och varje gång fick jag vänta ... och vänta... innan kortet kom upp. Jag tittade lite misstänksamt på de gröna boxarna, för det verkade som om alla var sönder? Och jag tänkte extra länge på de här knapparna med siffror. Alla stod under kategorin byte, så jag tänkte att man knappade in hur många byten man gjorde (logisk som jag är). Men vem faaan gör 10 byten??? Men, men.. Göteborg är ju inte som något annat ställe..

//Catrine

Ps. Tack Kajsa för att du upplyste mig om spårvagnsreglementet i Göteborg!

RSS 2.0