Efter 4/4 - ALDRIG MER DAN RÖHME (alias: Den mumlande genetikprofessorn)








......Bilder säger mer än tusen ord!

Film rekommenderas

Om ni inte har något att göra i påsk, eller rättare sagt, tar ett välförtjänt uppehåll från studierna, har jag en kanonfilm att rekommendera.

Spansk förstås, så ni får hämta hem undertexter.

"El orfanato" ("The orphanage" på engelska)

Sådär lite lagom creepy och alldeles sjuuuuukt bra! Måste ses! Den påminner lite om "The Others" med Nicole Kidman ni vet..

image18

Glad Påsk önskar Påskräven!

GLAD PÅSK!



Ha ett riktigt underbart lov och en glad påsk till er!!
Kramar i massor / Angelika (Rutger Olssons barnbarnbarnbarns barn!)


Ototo does Ullared: Ett bildreportage

image10image11image12image13image14image15image16image17

Christer Sjögren till Belgrad, imorgon gäller det!

Det är inte bara jag som totalt avgudar denne man och vill se honom representera oss i Eurovision. Nu har även Gert Fylking slutit sig till min supporterklubb och har dragit igång en kampanj.

http://www.christertillbelgrad.nu/

 

-Jag har satt mitt namn och min prestige på det här. Det finns mängder av Bengtzingar och Sibellare men bara en Christer Sjögren, hälsar Gert.

Så kom igen nu alla likasinnade hjälp nu till att får vår viking med ner till belgrad. Både jag och Gert skulle bli överlyckliga. Nu håller vi tummarna allihopa imorgon.
 
I love Europe!
 
//Annsi

Fler tjuvar..

Det måste dokumenteras att fler stölder har begåtts bland ototo-folket.

Angelika: 1 stycken mugg + 1 stycken tepåse
Katja: 1 stycken skiva rulltårta
Ellen: 1 stycken skiva rulltårta

Kom ihåg att ingenting går obemärkt förbi!

/Cat

Pasta med spenat- och ostsås!

Samma dag som min första dag på IKEA föddes mitt magiska pastasåsrecept, sååå gott! :) (Tog ca en kvart att göra)

Ingredienser: (räcker till 3-4 portioner)
frusen spenat (tror man kan ha färsk också)
fetaost (eller annan ost man gillar)
buljong
vitlök
margarin
mjöl
ev. creme fraiche

Smält ca 2 matskedar margarin i en stekpanna, häll på litta mjöl och rör om tills det är slätt (skruva ner värmen på spisen). Tillsätt ca 3 dl vatten och en buljongtärning. Rör om. Häll i några frysta klumpar spenat, jag tog kanske 8 stycken och rör om. Häll på lite mer vatten. Efter en stund när spenaten börjat tina lite, häll på fetaost i bitar (eller annan ost) och pressa i en klyfta vitlök och rör ihop. Tillsätt eventuellt mer vatten efter hand. När all spenat var smält hällde jag på några rejäla klickar creme fraiche också. Smaka av och tadaaa färdigt!

Serveras med valfri form av pasta och eventuellt ett nygräddat vitlöksbröd!

Smaklig måltid

//Catrine

Korridorsfest 2008-03-08

Ellen bor som alla vet i ett mycket trevligt, fint inrett korridorsrum och bjöd in oss alla på fest.

Jag var tidigt på plats och blev genast sysselsatt med att sätta fast en jäkla ståltråd på baksidan av tre tavlor (tur att jag var på gott humör, annars hade tålamodet inte klarat av denna mastodontuppgift!). Det blev inte bra så klart, så vi fick göra om skiten flera gånger innan tavlorna hängde rakt och i samma höjd. Dock hann vi färdigt precis innan Angelika kom och beskådade dels tavlornas vackra upphängning dels Ellens åttonde underverk (för er som inte vet, så är det en nyinköpt soffa).

Melodifestivalen, Andra Chansen, sågs såklart på Ellens tv à la 50-tal med tillhörande pip. Angelika har ju numera gått med i mitt och Annas vad, och hennes skyddsling är Nordman. Vinner han kommer Angelika gå klädd som en punkare för en dag. Glädjen var ju därför på topp eftersom han tog sig till final! Katja hann precis i tid för att bevittna detta och i glädjeyran bestämde hon sig för att gå med i vadet hon också. Hon håller på den skånska fan ("Leo, jag älskar dig"), och kommer gå klädd som Jesus om hon vinner vadet. (Eller skall man säga förlorar?) Ellen ville också vara med och kämpade för att Ola skulle gå vidare, men han klarade sig inte och därmed är Ellen ute ur leken. Genom sms-kontakt med Kajsa har hon bestämt sig för att satsa sina kort på BWO. Dock ännu ej bestämt vad Kajsa skall gå klädd som om dessa vinner. Men BWO var nog ett bra beslut, tror jag, även om de inte har en chans mot min diamant! =)

Då TV-stunden var över, var det dags att mingla med resten av folket på festen. Vi fastnade tidigt i köket där vi knaprade jordnötsringar och pratade dålig engelska (det sista syftar enbart på mig). Mitt i denna trevliga diskussion föds festens omröstning, som skulle komma att roa festens alla gäster och även fungera som isbrytare på många fester framöver. Frågan som gällde var följande:

"Vad kallar du sådana här?"

image9

Under festens gång fick vi ihop hela 45 röster! Då omröstningen var över såg resultatet ut såhär:

Kokostopp: 7
Munk: 9
Gräddbulle: 2
Kokosboll: 10
Gräddmunk: 1
Mums-mums: 8
FlØdebolle: 3

Diskussionerna var livliga och många tyckte att göteborgarnas munk var alldeles åt skogen, då en munk solklart är en "Simpsonkaka" med hål i! Jag hörde till och med argumentet att begreppet munk (kaka) är hämtat från munkars (klostermän) frisyr som ju uppenbarligen liknar kakan med ett hål högst uppe och hår runt om. Smart tyckte jag! Dock var det ingen som höll med mig och Niklas (som jag röstade åt trots att han inte var på plats) om att det heter gräddbulle. MEN det fanns folk (jag letade förgäves efter dessa trogna vapendragare) som skrivit dit flØdebolle som ju är danska för gräddbulle. (direkt översatt) Omröstningen visade alltså att kokosboll är det vanligaste namnet för dessa kakor, trots att jag personligen tycker att en kokosboll är gjord på margarin och kallas för något som Sunes pappa i Sunes sommar kallar wienerbröd.

Efter som det är jag som skriver detta får jag lov att vara lite partisk, så följande tillägg måste göras. Då jag sökte efter en bild på vårt härliga lilla omröstningsobjekt sökte jag såklart på den skånska benämningen för detta. Och vad hittar jag om inte följande mening:

"Gräddbullarnas Mecka - Åstorp
Åstorp kallades en gång i tiden för gräddbullarnas Mecka. Det var på den tiden då det fanns hela tre gräddbullstillverkare i Åstorp."

Så ursäkta mig, men jag borde ju faktiskt veta vad jag pratar om eftersom jag är från Mecka då tydligen. Så att påstå att gräddbulle heter något annat än gräddbulle, är som att påstå att Koranen heter "Nalle Puh på äventyr"!!!

//Catrine

Tommy Nilsson - Jag vill ha sex med dig

Låt mig smeka av alla kläder som bara hindrar dig
Kom och lägg dig här som den första gång vi låg
Jag ska tända ljus i en ring av lust för att locka dig
Över dina bröst blir min tunga till en våg

Vill du ha sex med mig?
Jag vill ha sex med dig

Vi kan blunda bort allting trist och grått med en erotisk dos
Inget annat nu, inga spår av tid och rum
Får jag komma in, när du öppnar dig, som en vildros
Kan du visa mig runt ditt vackra land en stund?

Vill du ha sex med mig?
Jag vill ha sex med dig
Vill du ha sex med mig?

Vi tar det lugnt, tar det lugnt, tar det lugnt

Vill du ha sex med mig?
Med mig?
Jag vill ha sex med dig.
Sex med dig, sex med dig.
Vill du ha sex med mig?
Åhh....jag vill ha sex med dig.
Som den första gång vi låg.
Vill du ha sex med mig?
Ta det lugnt, ta det lugnt, ta det lugnt....


RSS 2.0