Baba ganoush - Auberginröra

Hej kära vänner!

Eftersom maten jag lagade under den Libanesisk/Persiska aftonen fick sååå god kritik så kommer här några recept. Hoppas vi kan göra om det snart igen!

1 stor Aubergine
olivolja till pensling
3 st skivor dagsgammalt formbröd
1 msk tahini (sesamfröolja)
2 st grovt hackade vitlöksklyftor
0,5 st grovt hackad serranochili
Saften av 1/4 citron
0,5 dl matolja
0,5 dl olivolja
1 dl grovt hackad bladpersilja
salt, peppar

1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Skölj auberginen, pensla med olivolja.
3. Rosta auberginen högst upp i ugnen i ca 20-25 min. Vänd ofta och låt svalna.
4. Skala auberginen (spara vätskan som blir kvar av skalningen).
5. Kör auberginen och de övriga ingredienserna, förutom bladpersiljan, till en jämn smet i en mixer på full effekt i ca 3 min.
6. Smaka av med salt och peppar, vänd ner den hackade bladpersiljan.
7. Servera röran med några stänk olivolja, citron och bröd.

Puss o kram!
//angelika

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0